Cultuur

Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara

De verkleinde basiliek van de Sint-Pietersbasiliek in Rome is gebouwd tussen 1867 en 1880 en werd al in 1912 tot Basiliek verheven. De kerk is rijkelijk versiert en bevat een koepel van 20 meter doorsnede en maar liefst 51 meter hoogte. De kerk trekt dan ook logischerwijs tienduizenden bezoekers per jaar en is een niet te missen architectonisch bouwwerk in de regio!

Waar vind je de basiliek?

Atelier Roland Holst

Het natuurgebied de Oude Buisse Heide bevat een zeer uniek en bijzonder gebouw. Het Atelier Roland Holst, ontworpen door Margaret Staal-Kropholler, de eerste vrouwelijke architect in Nederland. In 1918 gaf beeldend kunstenaar Richard Roland Holst opdracht voor het ontwerpen van de kunstenaarswerkplaats. Het is in de familie gebleven tot het overlijden van Henriette Holst in 1952.In de Herenkamer heeft Henriette Roland Holst veel bekende gasten ontvangen zoals de schrijver en dichter Herman Gorter, de kunstenaar Charley Toorop en architect Hendrik Berlage.

Waar vind je de atelier?

Vincent van GoghHuis Zundert

Het Vincent van GoghHuis, op de plek van zijn geboortehuis. Een blijvende herinnering waarin een van de dromen van Vincent is verwezenlijkt. Namelijk een plek voor kunst van de toekomst. In het huis wordt u meegenomen in een huis vol herinneringen aan de meester zelf en beleeft u Vincent van Gogh op een bijzondere manier.

Waar vind je het Van GoghHuis?

[rev_slider alias=”omgeving”]

Kinderuitjes

Aardbeienterras Rijsbergen

Pluk je eigen doosje of plant je eigen aardbeienplant. Bij het Aardbeienterras kom je alles te weten over deze bekende vrucht. Speelweide, speurtocht, rondleiding, Picknick, speeltunnel, aardbeiengolf, Het terras heeft alles voor jullie tot onze beschikking. Een heerlijk dagje uit voor heel het gezin! Dit alles op een loopafstand  600 meter vanaf Hoeve Nelleveld.

Waar vind je het Aardbeienterras?

Monkeytown

Monkeytown biedt een heerlijk dagje uit. In de heerlijke indoorspeeltuin vermaken uw kids zich optimaal terwijl u geniet van het grote en overzichtelijke terras. De veilige indoortoestellen bieden uw kind klim-, speel-, en ravotplezier terwijl u zich nergens zorgen over hoeft te maken!

Waar vind je Monkeytown?

kinderboerderij de Leijhoeve

Kinderboerderij de Leijhoeve ontvangt u graag met uw kids. Regelmatig kan uw kind hier terecht voor het knuffelen met de dieren terwijl u wordt ontvangen in de brasserie. Daarnaast staat er op woensdagmiddag een marktkraam waar vers uit eigen moestuin allerlei fruit, groentes maar ook jam en andere lekkernijen worden verkocht.

Waar vind je De Leijhoeve?

Familieuitjes

Waar vind je De Efteling?

De Efteling

De Efteling is voor het hele gezin het ideale dagje uit. Een van Europa’s mooiste themaparken is vanaf Hoeve Nelleveld in een half uurtje te bereiken. Een ideaal dagje weg met uw gezin! Niet alleen in de zomer maar tegenwoordig het gehele jaar geopend. Geniet van de attracties, het Sprookjesbos en spetterende shows!

Waar vind je SKIDÔME?

SKIDÔME

Skidome Rucphen is 365 dagen per jaar geopend en een ideale bestemming voor de beginnende skier of gevorderde skier. opwarmen voor het wintersportseizoen of heeft u gewoon zin in sneeuwplezier? Bij Skidome kunt u terecht voor meer dan alleen wintersport. Icekarten, Glow in te dark midgetgolf of uw kinderen kennis laten maken met sneeuw in de Kiddies crèche.